Sušení ložního prádla v sušičce

Pokrok nezastavíme, sušičku si v dnešní době pořizuje stále více lidí. I když se podle nás vypranému prádlu, které schne na čerstvém vzduchu a sluníčku nic nevyrovná, sušička je v dnešní době jeden z nejpraktičtějších domácích pomocníků. Zvláště v případě domácnosti s dětmi či zvířaty.

Pokud nemáte možnost sušit prádlo venku, ale využíváte sušák v bytě, určitě se vyhněte sušení v koupelně či v nevětraných prostorách. Prádlo by mohlo zůstat vlhké, zatuchnout a v nevětraných místnostech by mohla vzniknout plíseň. 

Pokud chcete využívat sušičku, vždy se podívejte na štítek od výrobce, zda je prádlo do sušičky vhodné. 

Znáte symboly vysvětlující sušení?

prací-symboly (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Již před praním doporučujeme uzavřít zapínání povlečení, aby se do něj při praní a následném sušení nedostalo další prádlo. 
  • Prádlo je vhodné prát i sušit naruby, oddálíme tak blednutí barev.
  • Kapacitu sušičky raději nepřeplňovat.
  • Je vhodné používat šetrný program nebo program určený na ložní prádlo.
  • Pokud chcete prádlo více chránit a oddálit jeho opotřebení, snižte stupně sušení.

Při sušení bavlněného a krepového ložního prádla v sušičce strach mít nemusíte. Pokud si nejste jistí, pro jistotu vždy zkontrolujte štítek od výrobce. Zvýšenou pozornost byste měli věnovat saténovému prádlu a povlečení z mikromateríálů. Váháte nad koupí sušičky? Pokud po ní toužíte, neváhejte. Nejen vaše ložní prádlo, ale například i ručníky a osušky vysušené tímto pomocníkem budou krásně hebké a teploučké.