Jak vybrat povlečení na zimu?

Povlečení na zimu, jaké materiály vás nejvíce zahřejí?

Chladné noci jsou zde, zapínáme doma topení, chceme se zachumlat do peřin a bráníme se všemožně proti vlezlé zimě. Povlečení je dobrý způsob, jak prožít své noci bez pocitu zimy a ráno se probouzet krásně vyspaní. Jaké povlečení se však nejvíce hodí do zimy? Poradíme vám s výběrem toho pravého do vaší ložnice. 


Flanel vás krásně zahřeje

Každé zimní ložnici velice sluší povlečení z flanelu. Hustě tkaná 100% bavlna vytahuje jemný vlas na povrch látky a vytváří tak všem dobře známý hebký a nadýchaný povrch. Flanel má vysokou hřejivost, takže se nemusíte bát, že by vám v noci byla zima. Zároveň velice efektivně odvádí pot a díky tomu, že se nemusí žehlit je snadný na údržbu.

 Návrh bez názvu - 2021-11-09T132730.054-min

Mikroflanel a mikroplyš - králové hebkosti

Povlečení ze syntetických vláken, nepouští vlákna, údržba je také snadná, stačí povlečení vyprat na 40 stupňů v pračce a máte hotovo. Tato povlečení není potřeba žehlit a přesto jsou vždy krásně vypnutá a nezmuchlaná. Tyto materiály mají opravdu neskutečně dobrou hřejivost, jsou velice jemná, avšak oproti přírodnímu vláknu hůře odvádí pot. Pokud však hledáte jemné, hebké a hřejivé povlečení, toto je ta správná volba. 

 

Bavlněný satén, hvězda termoregulace

Povlečení z těchto materiálů je skoro jako ovčí vlna. V zimě vás krásně bude hřát a v létě naopak chladit. Při výběru bavlněného saténu je potřeba dát pozor na to, aby povlečení bylo opravdu ze 100% bavlněných přízí. Pokud budou přimíchána syntetická vlákna, hřejivost nebude zdaleka tak velká a může probíhat i nepříjemné elektrizování materiálu. Samotné povlečení pak vypadá velice luxusně, leskne se a na omak je příjemné. U bavlněného saténu se nevyhnete delší údržbě, povlečení je potřeba žehlit a to nějaký čas zabere.


Nezapomeňte na zimní vzory

K zimě patří symbolika, v našich končinách se na povlečení můžete nejčastěji setkat s vločkami, sobi a stromečky. Nalaďte se do sváteční atmosféry každé ráno, když se probudíte, vyšperkujte si ložnici zimním povlečením a vaše rána budou ještě o kousek hezčí. Vyberte si zimní povlečení u nás ještě dnes a co nevidět se do něj budete moci zachumlat.

Návrh bez názvu - 2021-11-09T132830.641-min