Prostěradla, která se hodí na zimu

Jak vybrat správné prostěradlo na zimu

Zima se začala vkrádat do ložnic, místa pro odpočinek a relaxaci po dlouhém dni. Přijdeme z venku, odhodíme zimní bundy, kabáty a chceme ulehnout do krásně teplé postele. Do ní si však bundy nikdo z nás brát nebude, proto je potřeba myslet na vhodné ložní prádlo. Jak vybrat správné povlečení jsme si už řekli. Ale co prostěradlo? Víte, z jakého materiálu se nejvíce hodí do zimy? Pokud ne, poradíme vám, abyste trávili noci pěkně v teplíčku.

Nestárnoucí klasika froté

Prostěradla vyrobena z bavlny s příměsí umělých vláken, díky nim je prostěradlo dostatečně pevné a odolné. Smyčková tkanina dodává těmto prostěradlům jejich hřejivost a savost, je proto ideálním parťákem na podzim a zimu. Elastická guma po obvodu zajistí pohodlné nandávání prostěradla na matraci. Rozhodně tato prostěradla nežehlete, jinak vlákna slehnou a prostěradlo ztratí své vlastnosti. 

7724_203-losos

Mikroflanel

Prostěradla z mikro materiálů jsou každým rokem víc oblíbená. Mají výše střižené chloupky a proto jsou na omak velice příjemná. Pyšní se skvělými termoregulačními vlastnostmi a díky tomu budete celou zimu spát v teple i když venku bude mrznout. Oceníte také jejich hebkost a krásné plné barvy, které rozzáří vaši ložnici. Prostěradlo na matraci udrží guma všitá po obvodu a můžete tak klidně bezstarostně odpočívat. 

17631_28388-prosteradlo-mikroplys-mikroflanel-bile

Slaďte prostěradlo s ložnicí

Ani v zimě bychom neměli zapomínat na hru barev. V případě hřejivých prostěradel si vyberete ze široké nabídky barev, takže hravě sladíte povlečení a prostěradlo. Pokud však chcete nechat povlečení vyniknout, volte prostěradlo v nevýrazných barvách.