Trik moderní ženy – povlečení, které se nemusí žehlit!

Mikrovlákno

Trik moderní ženy – povlečení, které se nemusí žehlit!

 

Málokterá žena miluje žehlení. Výjimky samozřejmě existují, pro většinu z nás to je ale poněkud otravná činnost. Dovedeme si představit lepší způsob trávení volného času. Žehlit trička, košile a kalhoty je otrava. A co teprve povlečení. To odkládáme a odkládáme a stejně to pak často povlékneme nevyžehlené.

Moderní hospodyňky přišli na způsob, jak se tím už netrápit. Zajímá vás, jak toho dosáhly? Pořídily si povlečení, které se nemačká!

Jak vybrat povlečení do svojí ložnice?

Kromě toho, že se v posteli budete díky vhodně zvolenému povlečení cítit dobře, tak dotvoří celkový vzhled ložnice. I to přispěje ke kvalitnímu odpočinku.

Při výběru povlečení je třeba se zamyslet nejen nad barvou a designem, ale také nad rozměrem, způsobem zapínání a hlavně – nad materiálem.

Právě materiál totiž určí, jak náročná bude péče o povlečení, zda se bude mačkat, jak rychle bude schnout a zda nebude klouzat a škrábat.

Povlečení, které se nemačká

Jaké povlečení si pořizuje chytrá hospodyňka? Krepové nebo z mikrovlákna. To jsou dva materiály, které se nemačkají a z hlediska údržby si na ně snad nikdo nemůže stěžovat.

Povlečení z krepu

Kdo ho vyzkouší a zvykne si na něj, ten už nechce jiné. Poprvé možná nebude úplně příjemné pod ním spát, jakmile si ale zvyknete, nedáte na něj dopustit. Krepové povlečení poznáte podle střídání jemných a zvrásněných proužků.

Ačkoli je vyrobeno z bavlny, nemačká se a není třeba ho žehlit. Dobře saje pot, snadno se udržuje a je prodyšné. Na oblibě získává i díky dlouhé životnosti, kterou ocení hlavně rodiče malých dětí, kterým se povlečení často střídá a pere.

  • Stačí ho jen vyprat a usušit.
  • Pyšní se dlouhou životností.
  • Na dotyk je jemné.
  • Je za přijatelnou cenu.

Čtěte také: Jak vybrat krepové povlečení?

Krepové povlečení

Povlečení z mikrovlákna

Další variantou nežehlivého povlečení je to z mikrovlákna. Vyniká stálobarevností a skoro neuvěřitelnou hebkostí, která připomíná hedvábí. Někdo by řekl, že je jemné jako pavučinka.

  • Skvěle odvádí vlhkost.
  • V létě chladí, v zimě hřeje.
  • Je antialergenní, roztočům se v něm líbit nebude.
  • Je vhodné i pro alergiky.
  • Nemačká se, není třeba ho žehlit.
  • Rychle schne.

Přidejte se k moderním hospodyňkám i vy. Proč se trápit u žehličky, když to není nezbytně nutné? Podívejte se v klidu na televizi, zahrajte si s dětmi nějakou hru, nebo jděte na procházku. Prostě si ten ušetřený čas pěkně užijte.