Prostěradlo pro každou postel

Postel_1

Prostěradlo pro každou postel

 

Kvalitní spánek je pro naše tělo důležitý. Bez něj bychom asi ani nefungovali. Kolotoč starostí všedního dne v kombinaci s nedostatkem spánku by nás semlel jako mlýnský kámen. Nezáleží ale jen na posteli jako takové, ale i na prostěradle. Právě jeho výběr je často odsouván až na poslední místo.

Postel netvoří jen rám a matrace, ale i povlečení a prostěradlo. Už dávno nemusíme uléhat jen na studené plátno, které jsme každé ráno museli rovnat a zakládat pod matraci jako naše prababičky. Nabídka prostěradel je dnes široká co do materiálu, tak i do provedení.

Z jakých materiálů se prostěradla vyrábí?

Prostěradlo přichází do styku s pokožkou stejně jako třeba povlečení. Proto je třeba volbu materiálu nepodceňovat. Kdo by se chtěl během spánku koupat ve vlastním potu, klepat se zimou, nebo spát jen na matraci?

Bavlněné plátno je stále in

Naše praprababičky ho milovaly a nedaly na něj dopustit. Ani dnes by asi nespaly na jiném prostěradle. Možná by jen klasickou bílou barvu vyměnily za nějakou veselejší.

Prostěradlo ze 100% bavlny je prodyšné, savé, vhodné i pro alergiky. Hodí se na lůžko zejména v letních měsících. Novinkou je nejen plachtové provedení, ale i prostěradlo s gumou po celém obvodu.

Froté a miroflanel zahřejí

Hledáte prostěradlo, které zahřeje i během chladných večerů? Sáhněte po prostěradlu z froté nebo mikroflanelu.

Froté prostěradla patří mezi ta nejoblíbenější. Jsou ze 100% bavlny, potěší vás svou pružností a měkkostí. Díky gumě všité po celém obvodu skvěle padnou na matraci a nebudou se shrnovat. Praktické hospodyňky ocení, že praním neztrácí svou měkkost, a navíc se nemusí žehlit.

Na postel oblečenou do mikroflanelu je nejen radost pohledět, ale i do ní ulehnout. Přivítá vás jemná náruč hřejivých chloupků. Prostěradlo dobře odvádí pot, je příjemné na dotek, dobře se udržuje a nemusíte se bát, že by pouštělo chlupy. Spánek v mikroflanelu si mohou dopřát i alergici a astmatici.

Prostěradlo

Jersey je v módě

Jen se přiznejte, kdo z vás ho má doma? Jistě je vás hodně. Jersey prostěradla se vyrábí ze 100% bavlny, není tak hřejivé jako froté, proto si jej oblíbila hlavně lidé, kteří se na froté potí. Nemusí se žehlit, na údržbu není nijak náročné a chlubí se dlouhou životností.

Náš tip na závěr: Nezáleží jen na materiálu, ale také na rozměrech prostěradla

Když koupíte příliš malé, na matraci ho nenavléknete. Příliš velké prostěradlo zase nebude na posteli držet, bude se shrnovat. Proto si před nákupem nového prostěradla dobře změřte rozměry matrace.

Kdo spí na dvoulůžku s oddělenými matracemi, ten má ještě na výběr mezi dvěma samostatnými prostěradly, nebo jedním společným.

Prostěradlo je nedílnou součástí postele. I na jeho výběru záleží, zda se ráno probudíte plni nových sil a s elánem, nebo jestli budete po celý den chodit jako tělo bez duše a snít o měkké náruči postele.