2 tipy, díky kterým bavlněné povlečení vydrží dlouho jako nové

washhouse-294621_1280

Bavlna? V našich ložnicích je jako doma. Není divu – je cenově dostupná, hravě si poradí s vlhkostí, je příjemná na dotek... má obecně takové vlastnosti, které ji předurčují pro použití na celoroční povlečení pro dospělé i děti. 

Bavlněné povlečení se snadno udržuje a vydrží opravdu hodně, i tak pro vás ale máme několik dalších tipů, jak jeho životnost ještě prodloužit. A jak se přitom vyvarovat žmolkování, ztráty barev a tvarové stálosti. 

Tip první: Jak bavlněné povlečení vyperete, tak se vyspíte

A platí to doslova. Volbou správného pracího programu rozhodujete, nakolik bude vaše bavlněné povlečení i po vyprání hebké a příjemné na dotyk. U bavlny platí, že má tendenci se při praní srážet – naše povlečení proto perte vždy maximálně „na šedesát“, použijte prášek na barevné prádlo a nezapomeňte jednotlivé kusy před praním otočit naruby. Odstředění? Méně otáček v tomto případě znamená lépe.

Tip druhý: Správné sušení udrží povlečení v tvarové kondici

Ihned po vyprání doporučujeme bavlněné povlečení pověsit na prádelní šňůru. Pozor – bez kolíčků. Ty totiž mají tendenci povlečení v určitých místech vytahovat, porušit tak jeho strukturu a tvar. Doporučujeme tak ložní prádlo nepřesušovat, především pak v letních měsících na přímém slunci – to dokáže bavlněná vlákna nevratně poškodit a vyšisovat. Bavlněné povlečení a sušička? Ano, ale sušte vždy v menším množství (omezíte mačkavost) a na šetrný program.

Bavlněné povlečení v naší nabídce