Vybíráme povlečení na dvoulůžko

 Ložnice

Povlečení. Pro někoho jen něco, co navlékne na polštář a peřinu, pro jiného věc vkusu. Jeho výběr bychom neměli podceňovat. Je to totiž povlečení, které s námi tráví celou noc a dotýká se naší pokožky.

Vybíráme povlečení

Co nás při výběru zajímá? Velikost, barva, materiál. Možná také zapínání. Podívejme se na to podrobněji.

Velikost

Jak velkou máte peřinu a polštář? Povlečení by na něj mělo sednout. Nemělo by být ani malé, ani příliš velké. Aby se vám v něm krásně spalo, rozměr by měl odpovídat.

Barva

Měla by ladit s interiérem i vybavením ložnice. Neměli by se navzájem rušit. Pak by ložnice nebyla místem odpočinku, ale zdrojem nevyspání a stresu.

Materiál

Bavlna, flanel, krep, mikrovlákno nebo jiný materiál? Chcete, aby v zimě hřálo a v létě chladilo? Budete mu věnovat dostatečnou péči? Chcete nežehlicí úpravu?

Nežehlivé povlečení

Povlečení na dvojlůžko

Platí pro něj stejná pravidla, co se rozměrů, barvy i materiálu týče. Máte dvojlůžko? Je jedno, zda ho s někým sdílíte, nebo na něm spíte sami. Důležité je, aby bylo dostatečně veliké a vy si na něm odpočinuli. Ať už jako jednotlivec, nebo pár.

A v souladu s tím vybírejte i povlečení. Berte ohled na interiér, ale také na své preference. Není snadné najít takové povlečení, které bude vyhovovat oběma. Nebojte se experimentovat, ale najděte kompromis, který bude vyhovovat vám oběma.

Povlečení na dvoulůžko seženete v různém provedení. Netýká se jen barvy nebo materiálu. Můžete mít dvě peřiny, nebo jednu velkou – tzv. francouzskou přikrývku.

V naší nabídce je povlečení různých barev, velikostí, motivů i materiálů. Stačí si jen vybrat.

Klasická přikrývka

Nejčastější rozměr 140x200 cm. Doma ji má většina z nás. Často nám ale nestačí. 

Francouzská přikrývka

Je vhodná pro páry nebo rodiny s dětmi. Můžete si ji pořídit v mnoha rozměrech (200 x 200 cm, 220 x 200 cm, 240 x 200 cm a dalších). Rozměr volte s ohledem na počet osob a rozměr lůžka.

Spaní pod francouzskou přistýlkou má své kouzlo. Je pod ní dost místa pro vás oba, nebo dokonce i pro potomka, který s vámi spí v jedné posteli. Posílí i vzájemné pouto.

Francouzské povlečení

Stejné povlečení?

Ano! Povlečení dotváří interiér. Zároveň vypovídá o svém majiteli. Jste romantik, vlastenec, sportovec nebo filmový fanoušek? A když pořizujete povlečení na dvoulůžko, je třeba se na něm shodnout s partnerem. Přeci nebudete spát každý jinde.

Shrnutí na závěr

  • Vyberte vhodný rozměr, materiál i zapínání.
  • Barvy a motiv vybírejte spolu s partnerem, nebo s ohledem na jeho preference.
  • Výběr povlečení nepodceňujte.

Tip na konec: Chcete svůj spánek změnit ještě více? Nabízímte tipy, jak vybrat postel a představení https://www.homelook.cz/nejpohodlnejsi-spani-na-kontinentalni-posteli/